«رونمایی از چهار محصول حوزه هوش مصنوعی مراکز نوآوری دانشگاه علم و صنعت ایران»
در این رویداد که روز شنبه 16 تیر 1403 در مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد، چهار محصول در حوزه هوش مصنوعی مراکز نوآوری دانشگاه معرفی شدند.
ابتدا دکتر سیدمحمدعلی بوترابی (معاون فناوری، نوآوری و کارآفرینی دانشگاه) به توضیح سیر تحول علم و فناوری پرداخت و هوش مصنوعی را موضوعی دانست که در حال تغییر جهان و مفاهیم آن است.
دکتر امیرمحمود بخشایش (مدیر نوآوری و کارآفرینی دانشگاه) نیز لزوم توسعه فناوریهای نوظهور و پیشرفتهای که میتوانند به حل چالشها و نیازهای صنعتی کمک کنند و منجر به بهبود کیفیت زندگی مردم شوند را بیان کرد.
ایشان با اشاره به سیر صعودی ثبت اختراعات خارجی حوزه هوش مصنوعی در دهه اخیر، آمادگی دانشگاه علم و صنعت ایران برای حمایت اجرایی و مالی از ثبت پتنتهای خارجی در حوزه هوش مصنوعی را به اطلاع نوآوران و فناوران رساند.
در ادامه این رویداد، پیمان نوری مدیر داخلی مرکز نوآوری و شتابدهنده گشتاسب از محصولات جدید خود رونمایی کرد. “موتور تبدیل متن به گفتار” به عنوان ابزاری جهت پاسخگویی هوشمند تلفنی و کمکرسان به افراد دارای معلولیت و “سرویس فرمان صوتی آسانسور” نیز به عنوان ابزاری هوشمند جهت حذف دکمههای مکانیکی و افزایش سرعت آسانسور دو محصولات حوزه هوش مصنوعی این مرکز هستند.
محصولات بعدی ارائه شده مربوط مرکز نوآوری علوم و فناوریهای شناختی بودند. سرکردهای (مدیر داخلی) و نجاتی (مسئول استودیو بازیسازی مشکات) به معرفی دو بازی ساخته شده توسط این مرکز پرداختند که در ساخت آنها از هوش مصنوعی استفاده شده است. این بازیها (دلیران و نجات اگلانتین) دارای دو بعد فناورانه-شناختی و فرهنگی هستند.
در بعد اول بکارگیری فناوریهای نوین بازیسازی با دخیل کردن مولفههای علوم شناختی برای توانمندسازی افراد و در بعد دوم گسترش فرهنگ ایرانی برای شناساندن آن به نسل امروز و آینده جوانان و نوجوانان است. تحلیل بازیکنها با رویکرهای شناختی، گفتمانی، اجتماعی و سیاسی از مهمترین اهداف دو بازی است.
علاقهمندان به توضیحات بیشتر میتوانند به سایت معاونت فناوری، نوآوری و کارآفرینی مراجعه کنند.