گسترش جهانی علم و فناوری در سه دهه اخیر نشان میدهد که میزان توسعه این سی سال معادل مسیر هزار سال گذشته است. این شتاب چشمگیر ناشی از تقابل و همراهی علم و فناوری است به گونهای که انسان خالق علم و فناوری به تابعی از آن تبدیل شده است. بسته علم و فناوری و انسان هم اکنون تاریخ پست مدرنیته و تمامی عوارض ناشی از آن را در نوردیده است و به زودی انسانهایی جدید با مختصات خاص در جهان ظهور خواهند کرد.
کشورهایی که بتوانند نحوه همسازی و تعامل بین این ارکان را تعریف کنند، به ارزشهای افزوده غیرقابل باور دست مییابند. ارزشهایی که در صورت کنترل، منجر به رفاه و رضایت عموم مردم از طریق حل چالشها و نیازهای صنعتی میشوند.
دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان قدیمیترین دانشگاه فنی و مهندسی کشور، نقش بسیار ویژهای در حوزه توسعه علم و فناوری بر عهده دارد و از پیشتازان عرصه گزارههای علمی، فناوری، نوآوری و کارآفرینی در بین دانشگاههای کشور است.
معاونت فناوری، نوآوری و کارآفرینی دانشگاه علم و صنعت ایران، که از سال 1401 فعالیت خود را آغاز کرده است، مأموریت تصمیمسازی، سیاستگذاری و یکپارچهسازی فعالیتهای زیستبوم فناوری، نوآوری و کارآفرینی دانشگاه را بر عهده دارد. ذیل این معاونت دو مدیریت “دفتر توسعه فناوری” و “دفتر نوآوری و کارآفرینی” فعالیت دارند که طیف وسیعی از خدمات مرتبط را به اعضای محترم هیأت علمی، دانشجویان، فناوران، مراکز نوآوری، واحدهای خودگردان و شرکتهای دانشبنیان دانشگاه ارائه میکنند.
معاونت فناوری، نوآوری و کارآفرینی دانشگاه مفتخر است که پذیرای مهمترین ظرفیت دانشگاه در راستای تحقق شعار سال، “جهش تولید با مشارکت مردم” و شعار دانشگاه، “توسعه همه جانبه، متوزان و هوشمند دانشگاه”، است. امید است که با مشارکت تمامی دانشگاهیان و همکاریهای صنعتی و صنعتگران بتوانیم گزارههای علمی را به دانش فنی تولید انبوه تبدیل کنیم. آرزویی که در صورت تحقق آن میتوان به رشد ناخالص ملی بالا و در نتیجه رفاه عمومی دست یافت.