دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی عهده‌­دار رسالت­هایی چون تولید دانش، تربیت نیروی متخصص مورد نیاز جامعه، گسترش فناوری، نوآوری و خلاقیت هستند و دستیابی به توسعه پایدار فقط در سایه بکارگیری دانش روز و فناوری پیشرفته حاصل می­شود. از طرفی جذب فارغ التحصیلان دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی کشور در بازار کار منوط به داشتن توانایی­ها و تخصص­هایی است که بخشی از آنها می بایست در طول دوران تحصیل در دانشگاه ایجاد گردد، زیرا عدم تناسب میان مواد آموزشی رشته‌­های تحصیلی دانشگاهی با مهارت­ها و توانمندی­های مورد نیاز کار، مهم ترین عامل عدم موفقیت فارغ­التحصیلان در کاریابی و اشتغال است. دانشگاه علم و صنعت ایران در راستای تحقق امر کاریابی و اشتغال دانش آموختگانش اقدامات بسیاری انجام داده است که برخی از آنها عبارتند از: برگزاری دوره­های مهارت افزایی ویژه دانشجویان، ارائه درس کارآفرینی در مفاد آموزشی، ایجاد مراکز نوآوری و حمایت از کسب و کارهای نو و استارتاپی دانشجویان و فارغ التحصیلان، حمایت از تأسیس شرکت­های دانش بنیان توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان، جذب فارغ التحصیلان به عنوان دستیاران پژوهشی در واحدهای پژوهش و فناوری دانشگاه مانند قطب­های علمی و فناوری، انستیتوها، پژوهشکده‌­ها، کلینیک­های صنعتی و غیره.

علاوه بر اقدامات صورت پذیرفته در خصوص توانمندسازی دانشجویان در حین تحصیل، دانشگاه علم و صنعت ایران, پس از فارغ التحصیل شدن نیز با اجرای طرح رصد اشتغال فارغ التحصیلان از طریق برقراری ارتباط تنگاتنگ با دانش آموختگان، تلاش کرده است با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی نیازهای جامعه و صنعت به ذی­نفعان، موجبات کاهش نرخ بیکاری را به وجود آورد. نتایج این طرح نشان می­دهد درصد اشتغال دانش­آموختگان این دانشگاه حدود 80 درصد بوده که به ترتیب از مقطع کارشناسی به سوی مقاطع تحصیلات تکمیلی ارشد و دکترا، درصد اشتغال افزایش می­‌یابد.

اهداف طرح رصد اشتغال دانش آموختگان

با استناد به دستورالعمل اجرایی وزارت عتف، دراین طرح فارغ التحصیلان 4 سال قبل مورد ارزیابی قرار می¬گیرند و افرادی که در حال خدمت نظام وظیفه عمومی و یا در حال تحصیل در مقطع بالاتر می باشند، شاغل فرض می¬شوند.

نتایج ارزیابی سال 98 (فارغ التحصیلان سال 94)

میانگین اشتغال فارغ التحصیلان دوره های کارشناسی : 74.66 درصد

میانگین اشتغال فارغ التحصیلان دوره های کارشناسی ارشد:  77.36 درصد

میانگین اشتغال فارغ التحصیلان دوره های دکترا : 86.93 درصد

میانگین اشتغال کل فارغ التحصیلان: 77.13 درصد

نتایج ارزیابی سال 99 (فارغ التحصیلان سال 95)

میانگین اشتغال فارغ التحصیلان دوره های کارشناسی : 73.19 درصد

میانگین اشتغال فارغ التحصیلان دوره های کارشناسی ارشد:  78.01 درصد

میانگین اشتغال فارغ التحصیلان دوره های دکترا : 87.86 درصد

میانگین اشتغال کل فارغ التحصیلان: 77.26 درصد

keyboard_arrow_up