«شروع به کار تیم جستجوی نوآوری دانشگاه علم و صنعت ایران»
دانشگاه علم و صنعت ایران از سال 1378 به عنوان یکی از مراجع استعلام مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (قوه قضائیه) در حال ارائه خدمت به متقاضیان ثبت اختراع داخلی بوده و تاکنون بیش از 2500 اظهارنامه ثبت اختراع داخلی را ارزیابی کرده است.
دکتر امیرمحمود بخشایش، مدیر نوآوری و کارآفرینی دانشگاه، بیان کرد:
به منظور توسعه این مرجع در ارزیابی اختراعات و همچنین توانمندسازی هر چه بیشتر دانشگاه در کسب دانش فنی ممیزی و ارزیابی طرحها و ایدههای فناورانه و نوآورانه، تیمی از متخصصین از میان جامعه دانشگاهیان علم و صنعت ایران را انتخاب و پیرو توافقنامه منعقد شده با کانون مدیریت داراییهای فکری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، تحت آموزشهای تخصصی مالکیت فکری و ارزیابی با معیارهای جهانی و به روز قرار گرفته است.
وی افزود: این تیم متشکل از داورانی در حوزههای فنی-کاربردی مکانیک، مواد، شیمی، برق و الکترونیک است که بعد از گذراندن بعد از گذراندن کارگاههای آموزشی تخصصی، فرآیند داوری اظهارنامههای واصله را مطابق با استانداردهای روز دنیا انجام میدهند. در این راستا، جستجوی نوآوری (Novelty Search) بر اساس استانداردهای بینالمللی و شاخصهای فنی-حقوقی انجام میشود که طی آن الزامات ثبت اختراع از قبیل قابلیت ثبت موضوع درخواست، حق تقدم، عدم خودافشایی، شاخص نوآوری، شاخص گام ابتکاری، شاخص کاربردپذیری صنعتی و قابلیت پیادهسازی مورد ارزیابی قرار میگیرند.
ایشان سایر خدمات و حمایتهای مالی و اجرایی دفتر نوآوری و کارآفرینی در حوزه مالکیت فکری را به شرح زیر بیان کردند:
– ثبت اختراع تحت معاهده PCT؛
– ثبت در دفاتر ثبت اختراع خارجی (آمریکا، اتحادیه اروپا، چین، اندونزی و غیره)؛
– نگارش متن فنی و حقوقی پیشنویس اختراع (Draft) به زبان فارسی و انگلیسی؛
– ثبت طرح صنعتی؛
– کمک به تعیین استراتژی حفاظت از داراییهای فکری هستههای فناور و شرکتها؛
– مشاوره مالکیت فکری؛
– کارگاههای آموزشی و دورههای توانمندسازی.
برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات و حمایتهای مربوطه به سایت معاونت فناوری، نوآوری و کارآفرینی مراجعه فرمایید.